Töltött bagett recept


1 bagett
15 dkg fűtt füstölt sonka
1 piros kaliforniai paprika
2 kisebb cukkini
15 dkg krémsajt
mustár
olívaolaj, só
A Töltött bagett elkészítési módja:
A cukkinit zöldség hámozóval szeljük fel hosszában, a paprikákat vágjuk kb. cm-es kockára. Hosszában kettévágjuk a bagettet, szedjük ki a belsejét. Mindkét felet kenjük meg ecsettel vékonyan olajjal és sózzuk meg enyhén. Kezdjük el rétegezni mindkét fél kenyérbe a hozzávalókat: mustárt, sonkát, krémsajtot, cukkinit, olajat, sózzuk meg, mustárt, sonkát, krémsajtot, paprikát, olajat, sót. Krémsajttal zárjuk le a tetejét.
Díszítésnek szórhatunk rá pár kocka paprikát és zöldfűszert.
Tálalhatjuk hidegen, akkor tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Nyári reggeli salátával.
Ilyenkor inkább a sütőbe toljuk be, grillezzük és melegen fogyasszuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 10. 11:44
A töltött bagett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.