Egybensült karaj vele sült zöldséggel recept
70 perc
Az Egybensült karaj vele sült zöldséggel hozzávalói:
1,2 kg karaj
1 ek só
1 ek bors
1 ek őrölt kömény
1 ek őrölt rozmaring
olívaolaj
2 dl víz
krumpli, répa, hagyma, petrezselyemgyökér, gomba...
Az Egybensült karaj vele sült zöldséggel elkészítési módja:
A karajt beolajozzuk, a fűszerek keverékével alaposan bedörzsöljük, majd lefedve egy éjszakára betesszük a hűtőbe. Reggel meg szoktam fordítani a húst, csak ebédre vagy vacsorára sütöm meg. Forró serpenyőben olajon körben minden oldalát kérgesre sütjük, hogy benne maradjon a hús leve, és szaftos legyen a husink. Kikent tepsibe tesszük, aláöntjük a vizet és 200 fokon kb. 40 percig sütjük légkeverésen. Ezután a kb. 3 cm-es darabolt zöldségeket a maradék fűszeres olajon megforgatjuk, a hús köré öntjük, és nagyjából 20 perc alatt készre sütjük. A hagymát általában csak negyedelem. Ilyenkor már nem öntök alá vizet, maximum a sütő aljába. Így nem szárad ki, nem is ázik el, nem kell nyitogatni a sütőajtót.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 9. 14:15
Az egybensült karaj vele sült zöldséggel elkészítési módja és hozzávalói.