Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mogyorós csók recept

Mogyorós csók recept


Elkészítési idő 40 perc

A Mogyorós csók hozzávalói:
25 dkg liszt
15 dkg darált törökmogyoró
10 dkg vaj
2 tojás
2 dl méz
1 citrom 1 ek rum
1 kk szódabikarbóna


A Mogyorós csók elkészítési módja:
Reszeljük le a citrom héját, majd csavarjuk ki a levét. A vajat keverjük ki a tojással, mézzel, citromhéjjal és levével, a rummal, végül tegyük hozzá a mogyorót is. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és kanalanként adagoljuk a vajas masszához. Alaposan gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra. Kisebb formával szaggasunk belőle pogácsákat, tegyünk a tetejére egy-egy szem mogyorót. 200 fokon előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészül.

Rum helyett használhatunk likőrt vagy kávét is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mogyorós csók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook