Mogyorós csók recept


25 dkg liszt
15 dkg darált törökmogyoró
10 dkg vaj
2 tojás
2 dl méz
1 citrom 1 ek rum
1 kk szódabikarbóna
A Mogyorós csók elkészítési módja:
Reszeljük le a citrom héját, majd csavarjuk ki a levét. A vajat keverjük ki a tojással, mézzel, citromhéjjal és levével, a rummal, végül tegyük hozzá a mogyorót is. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, és kanalanként adagoljuk a vajas masszához. Alaposan gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra. Kisebb formával szaggasunk belőle pogácsákat, tegyünk a tetejére egy-egy szem mogyorót. 200 fokon előmelegített sütőben 15-20 perc alatt elkészül.
Rum helyett használhatunk likőrt vagy kávét is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 8. 11:20
A mogyorós csók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.