Csokis banános chia puding (glutén- és cukor- és tejmentes) recept
10 kcal
1,5 dl kókusztej (mandula- rizs- vagy zabtej)
1 pötty mellékízmentes stevia - elhagyható
2 ek chia mag
1 ek karobpor
1 banán karikázva
A Csokis banános chia puding (glutén- és cukor- és tejmentes) elkészítési módja:
A karobot csomómentesre keverjük egy kevés kókusztejjel, felöntjük a többi tejjel, hozzáadjuk a steviát és kislángon felmelegítjük, míg elolvad az édesítő (gyors verzió, ha porrá törjük). Belekeverjük a chia magot. Két tálkába rétegezzük a pudingot és a gyümölcsöt. Az utolsó réteg a puding.
Attól függően ki milyen állagúra szeretné 4-6 óra múlva is fogyasztható. Én egész éjszakára a hűtőben hagyom, majd kiveszem egy fél órára melegedni.
Pirított durvára tört mogyorót is tehetünk a banánra és a tetejére.
Naranccsal is kesudióval is finom, de meggyes, mákos rétegeket is készíthetünk.
Napi egy adag fogyasztása javasolt és mellé bőséges folyadék bevitel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 4. 13:11
A csokis banános chia puding (glutén- és cukor- és tejmentes) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.