Toffee diófélékkel (gyors bögrés) recept
25 perc
A Toffee diófélékkel (gyors bögrés) hozzávalói:
1 1/2 csésze darabolt dió, mogyoró, mandula (makadámdió, pekándió, pisztácia...)
1 csésze barnacukor
1 csésze vaj
1/3 csésze víz
25 dkg csokoládé (minimum 60 %-os)
2,5 dl-es bögrével mérünk.
A Toffee diófélékkel (gyors bögrés) elkészítési módja:
Egy kisebb tepsit béleljünk ki 2 réteg alufóliával, és szórjuk rá a dióféléket vegyesen vagy külön-külön egymás mellé. A vizet, vajat és cukrot keverjük össze egy mélyebb edényben és közepes lángon folyamatosan kevergetve főzzük kb. 10-12 percig. Ezt a masszát oszlassuk el egyenletesen a diókon, majd vonjuk be gőz felett megolvasztott csokoládéval, a maradék dióféléket szórjuk a tetejére. Egy-két egész szemmel mutatósabbá tehetjük. Tegyük fél órára hűtőbe, majd törjük darabokra, rusztikus lesz. Zárt dobozban, a hűtőben egy hétig eláll, ha marad belőle.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 3. 07:51
A toffee diófélékkel (gyors bögrés) elkészítési módja és hozzávalói.