Diós habos csiga recept
A Diós habos csiga hozzávalói:
Tészta:
15 dkg vaj vagy RAMA
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 csipet só
1 kanál cukor
1 dkg élesztő tejben feloldva
Töltelék:
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 db tojás fehérje kemény habbá verve
Reszelt citromhéj
A Diós habos csiga elkészítési módja:
Tészta összetevőket összedolgozni, cipót gyúrni, legalább fél órát hűtőben pihentetni. (A lisztbe a margarint/vajat jól lehűtve lereszelni, abban eldolgozni. Gyorsan kell dolgozni vele, hogy ne melegedjen meg a vaj a kezünktől.) Tésztát 2-3 felé osztva gyúródeszkán vékonyra kisodorni. Tölteléket rákenni, mint a bájglit feltekerni, nyersen felszeletelni, a szeleteket lapjával lefektetve, lazán sütőlapra sorolni. A szeleteket előmelegített sütőbe tenni, cca. 200 fok. Vigyázni nehogy megégjen. Ha megsült, még langyosan fel kell szedni a tepsiből egy kis lapáttal, hogy nehogy beleragadjon.
Sütőpapír vagy szilikonos betét használatát javasoljuk.
A töltelék lehet dió helyett kókuszreszelék is, ha valaki allergiásvagy nem szereti a diót.
Mindkettővel nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Böce, 2019. dec. 1. 22:39
A diós habos csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.