Egyszerű vajas keksz recept


35 dkg vaj
35 dkg zabliszt vagy kókuszliszt
35 dkg barnacukor
Diófélék, aszalt gyümölcsök, citrom és narancshéj, fűszerek
Az Egyszerű vajas keksz elkészítési módja:
A szobahőmérsékletű kockázott vajat összedolgozzuk a liszttel és a cukorral, majd a betesszük a hűtőbe kb. 1 órára, hogy formázható állagúvá váljon. Miután kihűlt, diónyi gombócokat készítünk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól távol, hogy ne érjen össze, amikor keksz formájúra szétterül. 160 fokon légkeverésen 6-12 perc alatt készül el. Méret és sütő függő. Melegen még puhának tűnik a keksz, kihűlve megszilárdul. Dobozban sokáig eláll, ha sikerül eldugni. Karácsonyi ajándéknak is finom.
Tehetünk a közepébe diót, mogyorót, mandulát, megforgathatjuk fahéjas cukorban, kockázott aszalt vagy kandírozott gyümölcsökben, reszelt cukrozott citrushéjban, mézeskalács fűszerkeverékben, megszórhatjuk ánizzsal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 27. 17:44
Az egyszerű vajas keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.