Csirke piláf recept
60 perc
A Csirke piláf hozzávalói:
1 kg csontos csirke darabolva
só, bors, fahéj, őrölt szegfűszeg, babérlevél, chili, gyömbér, kurkuma
15 dkg hagyma apróra kockázva
1,5 dl olíva olaj
40 dkg basmati rizs
15 dkg trikolor paprika kockázva
15 dkg zöldborsó
aszalt datolya, mazsola
A Csirke piláf elkészítési módja:
A csirkét fűszerezzük és a hagymával együtt egy kevés vízzel megpároljuk. Mikor már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a rizst és a zöldségeket, a legvégén pedig az aszalt gyümölcsöt.
Meleg nyári napokon külön kis csészékben friss mentás joghurtot kínálunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 26. 12:13
A csirke piláf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.