Mexikói töltött csirke recept
A Mexikói töltött csirke hozzávalói:1 db egész csirke
só
bors
töltelék:
2 db zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
1 gerezd áttört fokhagyma
1 csésze(2 dl)mexikói zöldségkeverék(mirelit)
1 cs.apróra vágott zöldpetrezselyem
só
bors
majoranna
1 dl olaj
0,5 fehér bor
kevés víz
A Mexikói töltött csirke elkészítési módja:
A csirkét kicsontozzuk,(a mellénél kezdjük félbevágni és haladunk a combok felé).Kiterítjük.Csak a belsejét fűszerezzük. A töltelék hozzávalóiból elkészítjük a tölteléket,és rásimítjuk a csirkére.Felgöngyöljük,cérnával átkötjük ,vagy hústűvel összetűzzük. Tepsibe téve, a felforrósított olajat óvatosan ráöntjük.Aláöntjük a fehér bort és kevés vizet.Alufóliával lefedve kb 1.5 óráig sütjük 180 fokon.Ekkor levesszük a fóliát ,20 percig az egyik oldalát,majd megfordítjuk és a másik oldalát is 20 percig szép pirosra sütjük. Ha kész pihentetjük majd szeleteljük. Körete:burgonyapüré.De hagymás uborkasaláta is illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2019. nov. 19. 23:39
A mexikói töltött csirke elkészítési módja és hozzávalói.