Karfiol pogácsa recept
A Karfiol pogácsa hozzávalói:1 fej karfiol(kb 1,20 kg)
2 tojás
2 evőkanál liszt elkeverve 1 mokkáskanál sütőporral
zsemlemorzsa
só
bors
olaj a sütéshez.
A Karfiol pogácsa elkészítési módja:
A karfiolt sós vízben megfőzzük, áttörjük, összekeverjük a lisztes sütőporral,hozzáadjuk a tojásokat,sózzuk borsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Gombócokat formázunk és bő,forró olajban lassú tűzön aranysárgára sütjük.Ha beletettük az olajba akkor kicsit ellapítjuk a gombócokat.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2019. szept. 30. 22:46
A karfiol pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.