Vörösboros, párolt lilakáposzta recept
65 perc
A Vörösboros, párolt lilakáposzta hozzávalói:
1 kg lila káposzta
1 szem savanykás alma
1 közepes fej lila hagyma
1 dl száraz vörös bor
1 kanál liba zsír
só, kömény, ecet, kakukkfű
pirospaprika, cukor, vagy édesítő.
A Vörösboros, párolt lilakáposzta elkészítési módja:
A káposztát megmosom, és legyalulom, besózom, kevés ecetet is öntök rá, félreteszem 20 percig állni hagyjuk. A hagymát megtisztítom apró kockára vágom, lábosba teszem a libazsírt, és üvegesre párolom a hagymát,rá szórok 1 tk cukrot, majd ráteszem a kinyomkodott lila káposztát, a köménymagot/ ízlés szerint/, majd a piros paprikát. Jól átforgatom, és ráöntök 1 dl száraz vörösbort. Fedő alatt párolom, ha kevés a folyadék vizet öntök alá. Megmosom az almát, meghámozom és ráreszelem a lila káposztára, összekeverem, kevéske kakukk fű is kerüljön bele, ha kell ízesítem, és tovább párolom. Addig párolom, még roppanós lesz a káposzta, kevergessük ,nehogy leégjen! Egészségetekre!
Gyerekek is fogyaszthatják, mert mire megpuhul a káposzta, az alkohol elpárolog!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. szept. 15. 17:01
A vörösboros, párolt lilakáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.