Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak recept
40 perc
A Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak hozzávalói:
20 dkg liszt
5 dkg darált törökmogyoró
1 tk szódabikarbóna
8 dkg barnacukor
1 ek vaníliás barnacukor (házilag készítem kikapart vaníliamaggal)
1 csipet só
2 tojás
2,5 dl főzőtejszín
0,75 dl olaj
6 dkg 70-80 %-os étcsokoládé apró kockára vágva (keserű)
6 dkg aszalt meggy apróra vágva (savanyú)
6 dkg aszalt cseresznye (édes)
rózsabors (csípős) vagy chili
A Négy ízű pikáns muffin kalandoroknak elkészítési módja:
Előmelegítjük a sütőt légkeverésen 160 fokra, alsó-felső sütésnél 180 fok. Kivajazzuk vagy papírral kibéleljük a sütőformát. A szódabikarbónát és mogyorót belekeverjük a lisztbe. Frissen őrölünk bele ízlés szerint rózsaborsot vagy chilit és hozzákeverjük a csokit és aszalt gyümölcsöket is. A tojást, a tejszínt, sót, cukrot, olajat alaposan elkeverjük, majd ebbe öntjük a lisztet, és csak annyira keverjük össze, hogy egyenletesen elkeveredjenek a hozzávalók, különben sűrű, nehéz lesz a végeredmény. 20-25 perc alatt megsütjük, majd 5-10 perc pihentetés után könnyen kiszedhető a formából. Ha véletlenül valakinek nincs muffinsütője, akkor egy kis tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a papírformákat úgy, hogy két papírt hagyunk egymásban, hogy erősebb tartása legyen. 12 db-ra elegendő a tészta.
Érdemes belekóstolni a tésztába a csípőssége miatt.
Belemárthatjuk rózsaborsos vagy chilis csokiba is, ha még módosítani szeretnénk az ízén.
Tejszínhabos, vaníliás rózsaborsos lattéval is szervírozhatjuk, attól függően hogy sikerült beállítani a csípős íz harmóniáját.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 1. 14:44
A négy ízű pikáns muffin kalandoroknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.