Mandulás torta aszalt gyümölcsökkel recept
55 perc
A Mandulás torta aszalt gyümölcsökkel hozzávalói:
25 dkg szeletelt mandula
10 dkg darált mandula
12 dkg vaj
10 dkg barnacukor
3 tojás
10 dkg liszt
1 púpozott tk. szódabikarbóna
20 dkg savanykás alma
10 dkg aszalt sárgabarack
10 dkg aszaltszilva
A Mandulás torta aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja:
15 dkg szeletelt mandulát megpirítunk, egy 24 c-es csatos tortaformát kivajazunk, az alját és oldalát megszórjuk a mandulával. A többi vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és alaposan kikeverjük vele a vajat, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat is. A darált mandulát, lisztet és szódabikarbónát összekeverjük és hozzáadjuk a vajas keverékhez, majd a durvára reszelt és kinyomkodott almát és a kb. félcentis kockákra vágott aszalt gyümölcsöket. Miután a tésztát a formába öntjük a tetejére szórjuk a megmaradt szeletelt mandulát. 180 fokra előmelegített sütöben alul-felül sütésen kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk kihűlni, csak utána emeljük le róla a formát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 30. 14:40
A mandulás torta aszalt gyümölcsökkel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.