Sonkás citromos sült csirke recept
60 perc
A Sonkás citromos sült csirke hozzávalói:
1 egész csirke csontos részével darabolva
1 egész bio citrom
2-3 ek vaj
2-3 ek olívaolaj
só, bors, petrezselyemzöld
25 dkg sonka kockázva
A Sonkás citromos sült csirke elkészítési módja:
Az vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal egyenlő arányban és ízlés szerint sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Levágjuk a szárnyakat, a combot kettévágjuk, a mellet, hátat szintén. Alaposan bedörzsöljük a húst és lehetőleg egy éjszakára pácolódni hagyjuk. A comboknál, melleknél a bőre alá is kenünk belőle. A maradék zsiradékot félretesszük a sütéshez. Egy nagy mély serpenyőbe odatesszük a megmaradt vaj-olaj keveréket, majd rátesszük a húst és enyhén pirosra sütjük minden oldalán. Ezután fél dl vizet aláöntve és a citromot félbe majd tovább a feleket még négybe vágva, sonkát hozzáadva fedő alatt pároljuk, ha szükséges mindig egy pici vízzel pótoljuk csak puhulásig. Ha puha a csirkénk, akkor levesszük a fedőt, és még egyszer rápirítunk.
Sokféle köretet szeret: rizs, sült krumpli, zelleres krumplipüré, párolt bazsalikomos répa...
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 30. 10:19
A sonkás citromos sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.