Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sonkás citromos sült csirke recept

Sonkás citromos sült csirke recept


Elkészítési idő 60 perc

A Sonkás citromos sült csirke hozzávalói:
1 egész csirke csontos részével darabolva
1 egész bio citrom
2-3 ek vaj
2-3 ek olívaolaj
só, bors, petrezselyemzöld
25 dkg sonka kockázva


A Sonkás citromos sült csirke elkészítési módja:
Az vajat felolvasztjuk és összekeverjük az olajjal egyenlő arányban és ízlés szerint sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemmel. Levágjuk a szárnyakat, a combot kettévágjuk, a mellet, hátat szintén. Alaposan bedörzsöljük a húst és lehetőleg egy éjszakára pácolódni hagyjuk. A comboknál, melleknél a bőre alá is kenünk belőle. A maradék zsiradékot félretesszük a sütéshez. Egy nagy mély serpenyőbe odatesszük a megmaradt vaj-olaj keveréket, majd rátesszük a húst és enyhén pirosra sütjük minden oldalán. Ezután fél dl vizet aláöntve és a citromot félbe majd tovább a feleket még négybe vágva, sonkát hozzáadva fedő alatt pároljuk, ha szükséges mindig egy pici vízzel pótoljuk csak puhulásig. Ha puha a csirkénk, akkor levesszük a fedőt, és még egyszer rápirítunk.

Sokféle köretet szeret: rizs, sült krumpli, zelleres krumplipüré, párolt bazsalikomos répa...


Kategória: Húsételek receptjei


A sonkás citromos sült csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook