Ananászos csirkeragu barnarizzsel recept
35 perc
Az Ananászos csirkeragu barnarizzsel hozzávalói:
Másfél kockázott csirkemell
1 doboz light ananászkonzerv vagy friss ananász
1 ek kókuszzsír
Natúr ételízesítő vagy alaplé
1 tk gyömbér friss vagy 2 tk por
1-2 tk curry
só, bors
3 ek barnarizsliszt
Az Ananászos csirkeragu barnarizzsel elkészítési módja:
A kókuszzsíron fehéredésig sütöm a csirkemellet, majd felöntöm 1,5 dl vízzel és ételízesítővel és a fűszerek felével ízesítem, fedő alatt majdnem készre párolom. Közben leöntöm az ananász levét és félreteszem, ha szükséges felvágom, majd húshoz adom fél dl ananászlével, tovább párolom. A rizslisztet elkeverem vízzel, ezt a habarást hozzáöntöm a csirkéhez, és a maradék fűszereket is belekeverem. Összerottyantom, míg a habarás besűrűsödik a kívánt állagúra. Kóstolás után még fűszerezem, kiegészítem ananászlével. Míg a csirke készül a barnarizst is megpárolom.
Mivel ez egy nagyobb adag, később tovább sűrűsödik, ezért érdemes kicsit lazábbra készíteni vagy később hozzátenni a maradék ananászléből. Elég közvetlenül melegítés előtt kicsit pótolni a folyadékot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. nov. 28. 10:04
Az ananászos csirkeragu barnarizzsel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.