Zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz recept

20 dkg zabpehely
20 dkg liszt
4 evőkanál barnacukor
4 evőkanál méz
20 dkg vaj
1 kávéskanál fahéj
1 fél kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
egy csipet só
A Zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz elkészítési módja:
A mézet és a vajat felmelegítem. A száraz hozzávalókat összekeverem és hozzáadom a mézet és a vajat. Összegyúrom, ha nem áll össze egy pici tejjel rásegítek. Hűtőbe teszem kb. fél órára. Diónyi gömböket formázok, tenyérrel kilapítom, sütőpapírral bélelt tepsiben 10-12 perc alatt megsütöm. Nem szabad kiszárítani.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2018. jún. 16. 09:03
A zabpelyhes, fahéjas mézes karácsonyi keksz elkészítési módja és hozzávalói.