Vaníliás tejhab mandulakeksszel 2 adag recept


0,5 l 3,5 %-os tej
2 ek főzésnélküli pudingpor
vaníliakivonat vagy mag
2 db mandulakeksz
tejszín
kakaópor, őrölt fahéj, őrölt zöld kardamom
A Vaníliás tejhab mandulakeksszel 2 adag elkészítési módja:
A 3 dl-es magasfalú üvegpohár aljába helyezzünk egy-egy db kekszet. A tejet elkeverjük a pudingporral. Lehet sűrűbbre is készíteni ízlés szerint. Hozzáadjuk a vaníliát és kellemesen, ihatóan "forróra" melegítjük. A tűzről levéve tejhabosítóval felverjük. Ha nem találjuk elég habosnak egy kis tejszínnel dúsíthatjuk, de ne hűtsük le. Ezután öntsük rá a kekszre. Díszítsük tejszínhabbal, szórjuk meg fűszerekkel.
Tehetünk az aljára gyömbéres, narancsos vagy mézessüteményt is, szórjuk meg gyömbérrel, narancshéjjal, vagy mézes fűszerkeverékkel.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 1. 09:30
A vaníliás tejhab mandulakeksszel 2 adag elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.