Mézes francia krémes recept
A Mézes francia krémes hozzávalói:Tészta
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 ek méz
30 dkg liszt
1 tojás
1 tojás sárgája
1 kk szódabikarbóna
Krém
4 zacskó vaníliás pudingpor
8 tojásfehérje
1 liter víz
30 dkg cukor
vaníliakivonat
fél liter tejszín
Csokimáz:
3 ek keserű kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz(nekem kellett még egy kevés hozzá)
ezeket összefőzzük éskb. 8dkg vajjal fényesre keverjük
A Mézes francia krémes elkészítési módja:
A cukrot, vajat, mézet összemelegítjük, majd ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval. Tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 1 órát. Ezután két lapot nyújtunk olyan méretűre, amilyen tepsiben vagy formában összerakjuk majd a sütinket. 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat. A pudigokból a vízzel és 10 dkg cukorral krémet főzünk. Amíg fő a tojásfehérjéket felverjük 20dkg cukorral és a felfőzött pudingos krémmel összekeverjük, kicsit még a gázon hagyjuk tartalék lángon, amíg alaposan összekeverjük, vigyázva nehogy összetörjön. A mézes lapot belehelyezzük a tepsibe , rákenjük a meleg krémet és hűtőbe tesszük. Amíg hűl felverünk fél liter tejszínt és a kihűlt krémre kenjük. Befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be.
Nagyon finom és tényleg remegős a krém. És ami a lényeg, hihetetlenül könnyen szeletelhető. A mézes tészta nagyon jól megpuhul másnapra, a krém jól megszilárdul. Abszolút siker minden téren.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 14. 22:34
A mézes francia krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.