Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Mézes francia krémes recept

Mézes francia krémes recept

A Mézes francia krémes hozzávalói:
Tészta
10 dkg cukor
5 dkg vaj
1 ek méz
30 dkg liszt
1 tojás
1 tojás sárgája
1 kk szódabikarbóna

Krém
4 zacskó vaníliás pudingpor
8 tojásfehérje
1 liter víz
30 dkg cukor
vaníliakivonat
fél liter tejszín

Csokimáz:
3 ek keserű kakaópor
3 ek cukor
3 ek víz(nekem kellett még egy kevés hozzá)
ezeket összefőzzük éskb. 8dkg vajjal fényesre keverjük


A Mézes francia krémes elkészítési módja:
A cukrot, vajat, mézet összemelegítjük, majd ha kihűlt, összekeverjük a többi hozzávalóval. Tésztát gyúrunk és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük kb. 1 órát. Ezután két lapot nyújtunk olyan méretűre, amilyen tepsiben vagy formában összerakjuk majd a sütinket. 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük a lapokat. A pudigokból a vízzel és 10 dkg cukorral krémet főzünk. Amíg fő a tojásfehérjéket felverjük 20dkg cukorral és a felfőzött pudingos krémmel összekeverjük, kicsit még a gázon hagyjuk tartalék lángon, amíg alaposan összekeverjük, vigyázva nehogy összetörjön. A mézes lapot belehelyezzük a tepsibe , rákenjük a meleg krémet és hűtőbe tesszük. Amíg hűl felverünk fél liter tejszínt és a kihűlt krémre kenjük. Befedjük a másik lappal és csokimázzal vonjuk be.

Nagyon finom és tényleg remegős a krém. És ami a lényeg, hihetetlenül könnyen szeletelhető. A mézes tészta nagyon jól megpuhul másnapra, a krém jól megszilárdul. Abszolút siker minden téren.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A mézes francia krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook