Sajtos tepsis recés krumpli recept
A Sajtos tepsis recés krumpli hozzávalói:1,5 kg közepes szemű, sütni való krumpli kb.
8-10 gerezd fokhagyma, só, bors,
150 g vékony szelet húsos, füstölt szalonna,
50 g reszelt sajt.
A Sajtos tepsis recés krumpli elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük, és egy akkora, tepsibe rakjuk, hogy a krumpliszemek kényelmesen elférjenek benne. A tepsit olajjal vagy zsírral vékonyan kikenjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A fokhagymát meghámozzuk, vékony lapocskákra vágjuk. A krumpli szemeket sorra evőkanálba fektetjük, és keresztben vagy hosszanti irányban, bevagdossuk őket úgy, hogy a kés a kanál peremén koccanjon-megakadjon, ily módon a krumpli szemek alul egyben maradnak. A vágatokat kissé szétfeszítjük, a résekbe rakjuk a fokhagymát, a krumpli szemeket a sütőedénybe sorakoztatjuk, meghintjük sóval és borssal. A szalonnaszeleteket 8-10 cm-es darabokra vágjuk, szorosan, csigaszerűen feltekerjük, a krumplik közé dugdossuk. Tetejüket meglocsoljuk olajjal, fóliával letakarjuk, és 40 percre betesszük a sütőbe. Levesszük a krumpliról a fóliát, vékonyan átkenjük olajjal, 20 percig fólia nélkül sütjük. Ezután meghintjük a reszelt sajttal, és szép aranysárgára pirítjuk.
Salátával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 11. 06:50
A sajtos tepsis recés krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.