Mexikói rakottas recept
A Mexikói rakottas hozzávalói:fél kg darált hús
20 dkg rizs
1 csomag fagyasztott mexikói vegyes zöldség
1 cs mexikói fűszerkeverék
1 nagy doboz tejföl
1 fej vöröshagyma
só, bors, paprika
reszelt sajt
A Mexikói rakottas elkészítési módja:
A rizst és a zöldségkeveréket a szokásos módon megpárolom külön-külön. Közben pedig két kanál olajon párolt hagymán elkészítem a darált húst. A húst fűszerezem egy fél csomag mexikói fűszerkeverékkel, csipet sóval és kis pirospaprikával, majd 1,5 dl vízzel felengedve párolom úgy, hogy egy kis szaft maradjon rajta. Vajjal kikent magasabb tepsibe, vagy jénai tálba rétegezem a rizst, rá egy kis frissen őrölt borsot, rá a zöldségkeveréket (2 kanálnyi kivételével) aztán a darált húst. A tejfölt összekeverem egy csipet sóval, a megmaradt zöldségkeverékkel és egy kis borssal. Lekenem vele egyenletesen a réteges zöldségeket és a húst, aztán reszelt sajttal beterítem az egészet. Előmelegített sütőben összesütöm, míg a sajt aranybarnára pirul a tetején.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 4. 20:04
A mexikói rakottas elkészítési módja és hozzávalói.