Káposztás céklasaláta recept

1,5 kg cékla
1 kg lila káposzta, gyalult
1/2 kg lila hagyma vékonyra szelve
20 dkg cukor
só ízlés szerint
3 dl 10%-os ecet
őrölt kömény
valamilyen tartósítószer
A Káposztás céklasaláta elkészítési módja:
A céklát kicsit főzzük, apróra elkockázzuk, vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A káposztát legyaluljuk, hagymát felszeljük, és az egészet összekeverjük a hozzávalókkal. Pár órát pihentetjük, közben többször megkeverjük, aztán pici tartósítószer a tetejére, és fogyasztható is. A maradék mehet a befőttes üvegekbe, mindenhez fogyasztható.
Hatalmas téli vitaminbomba.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2013. márc. 3. 06:18
A káposztás céklasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.