Tejszínes epres-málnás palacsinta recept


Palacsintatesztahoz:300g liszt, 2tojas, tej szodaviz, csipetnyi so.
Toltelek:100g eper, 100g malna, 3 dl tejszin, 50g culor (vagy potlo),2 tasak vanilias pudingpor, 1 citrom vagy 1 limett leve.
A Tejszínes epres-málnás palacsinta elkészítési módja:
A lisztett simara keverjuk a tojasokkal,pici soval es annyi tejjel(fele szodaviz) hogy tejszin surusegu tesztat kapjunk.15 percig alni hagyjuk,majd palacsintakat sutunk belolle. A tolteleknek a pudingport simara keverjuk keves vizzel, az eper es malna 2/3 reszet villaval osszetorjuk, cukorral, citrommal izesitett vizben felfozzuk, majd a pudingporhoz keverjuk.Gyenge tuzon folyamatosan keverve suru kreme fozzuk. Ha kihult hozza adjuk a felvert tejszinhabot es ezzel toltjuk a palacsintakat,a maradek gyumolcsot felbevagjuk ,raszorjuk a kremre es felcsavarjuk a palacsintakat,es porcukorral meghinyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gaby67, 2006. aug. 5. 15:38
A tejszínes epres-málnás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.