Juhtúrós göngyölt csirkemell spenótos galuskával recept


70 dkg csirkemell filé
15 dkg juhtúró (vagy túró)
1 ek tejföl (joghurt vagy krémsajt)
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej lilahagyma
bacon
só, színesbors
1 ek repceolaj
10 dkg spenót
30 dkg liszt
2 tojás
2 gerezd fokhagyma
A Juhtúrós göngyölt csirkemell spenótos galuskával elkészítési módja:
A csirkemellet kiklopfolom. Az apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát a tejföllel együtt a juhtúróba keverem, megkenem a csirkemellet és felgöngyölöm, majd baconbe tekerem. Kiolajozott tepsiben előmelegített sütőben légkeverésen 200 fokon megsütöm. A spenótot apróra vágom, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezem, hozzákeverem a tojásokat, kevés vizet és annyi lisztet, hogy sűrű nokedlitésztát kapjak. Enyhén sós gyöngyöző vízbe szaggatom, megfőzöm.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 3. 15:45
A juhtúrós göngyölt csirkemell spenótos galuskával elkészítési módja és hozzávalói.