Tojásos puffancs recept



7 deka teavaj
6 tojás
vanília, porcukor
4 evőkanál rum
liszt, amennyit felvesz
A Tojásos puffancs elkészítési módja:
Hét deka teavajat kavarjunk habosra 6 tojás sárgájával, három evőkanál vaníliával és porcukorral, aztán vegyítsük össze 4 evőkanál finom rummal és annyi liszttel, amennyit felvesz, hogy alakítható legyen és a kanállal vagy a táblán nyújtófával addig dolgozzuk, hogy síma, fényes legyen. Kikent, kilisztezett tepsibe kis diónagyságú gömböknek formálva, ritkán rakjuk be és 1-2 órán át pihentetve, tetejét tojással megkenve, meleg sütőben, de közepes tűz mellett süssük meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2019. dec. 6. 13:47
A tojásos puffancs elkészítési módja és hozzávalói.