Túrós smarni rumos gyümölcsöntettel recept
60 perc
A Túrós smarni rumos gyümölcsöntettel hozzávalói:
40 dkg túró
4 tojás
10 dkg barnacukor
5 dkg búzadara
2,5 dl tejföl
5 dkg vaj
1 citrom vagy narancs héja
1 ek liszt
50 dkg fagyasztott magozott szilva vagy meggy (befőtt is lehet, akkor nem kell a cukor)
10 dkg barnacukor
5 cl rum
2 csipet mézes fűszerkeverék
1 tk. keményítő
A Túrós smarni rumos gyümölcsöntettel elkészítési módja:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, összekeverjük a krumplinyomón áttört túróval, búzadarával, liszttel, reszelt héjjal és tejföllel, majd hozzáadjuk a habnak felvert fehérjét. Kivajazott tepsiben 150 fokon előmelegített sütőben megsütjük. A gyümölcs felét 3-4 dl vízzel, a cukorral, a rummal és a fűszerrel tegyük fel főni. Amikor már szétfőtt, a hideg vízzel elkevert keményítőt hozzáöntjük, összeforraljuk, majd turmixoljuk. A héjak miatt szűrjük át. Tegyük vissza a tűzhelyre, és főzzük bele a maradék darabolt gyümölcsöt is. A smarnit feldaraboljuk és az öntettel tálaljuk.
Körtével, szőlővel, almával...
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 7. 18:04
A túrós smarni rumos gyümölcsöntettel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.