Sült csirkecomb filé recept
40 perc
A Sült csirkecomb filé hozzávalói:
50 dkg csirkecomb filé
2-3 dl tej
5 gerezd fokhagyma
1 nagy kanál mangalica zsír
só, sült csirke fűszersó
A Sült csirkecomb filé elkészítési módja:
Előző este enyhén sós tejbe beáztatjuk a megtisztított csirke húst, hűtőbe tesszük. Másnap szűrőkanálba téve lecsepegtetjük, majd tányérra tesszük, és mindkét oldalát megszórjuk a fűszerkeverékkel. Legalább 1 órát állni hagyjuk. Serpenyőbe felmelegítjük a zsiradékot, és belehelyezzük a fűszerezett csirkecombokat, átforgatjuk, és fedő alatt sütjük. Amikor félig megpuhult, rátesszük a megtisztított fokhagymát, és pirosra sütjük. Finom omlós falatokat kapunk! Jó étvágyat!
Mivel nem szeretjük a csirke bőrét, én annélkül szokom készíteni, de így sem szárad ki!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2020. febr. 23. 17:40
A sült csirkecomb filé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.