Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szalontüdő recept

Szalontüdő recept

Elkészítési idő 110 perc

A Szalontüdő hozzávalói:
Tüdő, szív, nyelv.
1 közepes hagyma
babérlevél, só, őrölt bors
citrom, tejföl
2 diónyi kacsazsír, liszt
pirospaprika


Szalontüdő

A Szalontüdő elkészítési módja:
A belsőségeket lemosom, vékony csíkokra szeletelem, hideg vízben felforralom, majd leöntöm a felforrt vizet, és meleg vízzel pótolva elkezdem főzni.1 babérlevelet teszek a főzővízbe, a hagymát apróra vágom, ez is mehet bele, majd kevés só. Amikor már kezd puhulni, jól átmosott citromból 3 szeletet bele teszek, kevés őrölt borsot is rakok hozzá. Megcsinálom a rántást, kicsit hűlni hagyom, majd leszedek a főzővízből, melyhez keverek tejfölt is, és így lassan a kész rántáshoz keverem, majd a megfőtt húsra öntöm, folyamatos keverés közben. Ízesítem, sóval citromlével, pici cukorral, ha szükséges, készre főzöm. Jó étvágyat!

Ma burgonya gombóccal készítettem, de spagetti, vagy zsemle gombóccal is nagyon finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A szalontüdő elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook