Bögrés házi kenyér recept
120 perc
A Bögrés házi kenyér hozzávalói:
3 bögre liszt,
1 bögre víz,
1 zacsi instant élesztő,
3 ek. étolaj,
1 tk. cukor,
2 tk. patikasó
kevés tej a kenéshez
A Bögrés házi kenyér elkészítési módja:
A hozzávalókból géppel tésztát dagasztottam. Szükség esetén még egy kis vízzel vagy liszttel korrigálható, hogy ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos. A tésztát lisztezett deszkán cipó formára gyúrtam és egy nagyobb edénybe, lisztezett konyharuhába téve kb. 60 percig letakarva, meleg helyen kelni hagytam. A sütőt előmelegítettem 200°C-ra. Alulra egy kis lábasba vizet tettem. Ezt követően beirdaltam a tetejét, megkentem egy kevés tejjel, majd sütőpapírral bélelt formába tettem és 200 C fokon légkeveréssel kb. 35-40 perc alatt készre sütöttem. Akkor van kész, ha szép pirosra sül a teteje és érezni lehet az illatát. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 24. 14:02
A bögrés házi kenyér elkészítési módja és hozzávalói.