Tepsis gombás söberli recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tepsis gombás söberli hozzávalói:
2 db zsemle,
2 db tojás,
3 db egész csirkemáj,
1 fej vöröshagyma,
25 dkg szegfűgomba (de lehet csiperke is),
3 ek. libazsír,
1 köteg petrezselyemzöld,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, fűszerpaprika
zsemlemorzsa
A Tepsis gombás söberli elkészítési módja:
A zsemléket vízben beáztattam, majd jól kicsavartam. A hagymát apróra vágtam és a zsíron megdinszteltem, majd rátettem a megtisztított, felaprított gombákat. Fűszereztem, majd lefedve kb. 20 percig pároltam. A zsemléket összekevertem a kihűlt gombával, az elkapart csirkemájjal, a tojással, sóval, borssal, egy kanál libazsírral és a petrezselyemzölddel. Egy tepsit kizsíroztam és megszórtam morzsával, majd belesimítottam a masszát. A tetejét is bekentem zsírral és a sütőben szép pirosra sütöttem, majd felkockáztam. Önállóan vagy sültek mellé, burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 17. 19:30
A tepsis gombás söberli elkészítési módja és hozzávalói.