Tojásleves tésztával recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tojásleves tésztával hozzávalói:
2 db tojás,
1 ek. liszt,
10 dkg durum orsótészta,
2 ek. étolaj,
1 ek. kacsa v. libazsír,
1,5 l víz
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, morzsolt majoránna, petrezselyem levél, fűszerpaprika, kevés mustár (el is hagyható)
A Tojásleves tésztával elkészítési módja:
Egy kisebb fazékba teszem a zsiradékokat és a lisztet megpirítom rajta, majd felengedem vízzel. Fűszerezem és ha felforrt beleteszem a tésztát. Kb. 10 percig főzöm kis lángon fedő alatt néha megkevergetve. Közben a tojásokat felverem egy tányérba, alaposan elkeverem villával. Ezt követően a levesről leveszem a fedőt, közepes kapcsolom a hőfokot és amikor forr rendesen a tojást lassan belecsorgatom. Ilyenkor nem szabad pár percig hozzányúlni. Csak utána lehet óvatosan elkeverni a fakanállal. Ha kell ekkor még utánaízesíthetünk. És el is készült ez az egyszerű, de nagyon finom leves. Azonnal tálalható. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. márc. 31. 18:02
A tojásleves tésztával elkészítési módja és hozzávalói.