Tejfölös, savanyú zöldbableves recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tejfölös, savanyú zöldbableves hozzávalói:
25 dkg pulykamellfilé,
50 dkg fagyasztott zöldbab,
2 dl zsírszegény tejföl,
2 db nagyobb burgonya,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 tk. liszt,
1 ek. almaecet,
kevés étolaj
ízlés szerint: pirospaprika, patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, kakukkfű, babérlevél
A Tejfölös, savanyú zöldbableves elkészítési módja:
A vörös- és fokhagymát, a burgonyát megtisztítottam. A húst felkockáztam. A kétféle hagymát az étolajon megdinszteltem, aztán rádobtam a pulykamellet, és fehéredésig sütöttem. Ezután rászórtam a pirospaprikát, elkevertem, majd felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt főztem és amikor a hús már félig megpuhult, hozzáadtam a felkockázott krumplit és a babérlevelet. Néhány perc múlva beleszórtam a zöldbabot és majoránnával, kakukkfűvel, egy kevés sóval, borssal és az ecettel ízesítettem. A liszt és a tejföl keverékéből készült habarással sűrítettem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 13. 20:04
A tejfölös, savanyú zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.