Konyakos szűzérmék recept
40 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Konyakos szűzérmék hozzávalói:
60 dkg szűzpecsenye,
5 dkg mogyoróhagyma,
1 gerezd fokhagyma,
3 ek. sült sertészsír,
3 cl konyak vagy brandy,
1 dl húsleves,
1 dl főzőtejszín,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Konyakos szűzérmék elkészítési módja:
A kb. 3 cm vastagságúra szeletelt szűzérméket forró zsiradékban 4-4 percig mindkét oldalról elősütöttem, majd fűszereztem. A pecsenyelében üvegesre pirítottam a felaprított mogyoróhagymát, felöntöttem a konyakkal és a levessel. Addig forraltam kis lángon, amíg a felére nem sűrűsödött. Végül összeforraltam a főzőtejszínnel. A szűzérméket a mártással tálaltam. Kifőtt durumtésztát, vagy burgonyát vagy zöldségköretet kínálhatunk mellé. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 10. 21:06
A konyakos szűzérmék elkészítési módja és hozzávalói.