Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzpecsenye pikáns mártással recept

Szűzpecsenye pikáns mártással recept

A Szűzpecsenye pikáns mártással hozzávalói:
1 szűzpecsenye (kb. 60 kg)
2 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
4 dl 20%-os tejföl

bors
grill fűszerkeverék
2 dl húsleves (lehet leveskockából is)


A Szűzpecsenye pikáns mártással elkészítési módja:
A szűzpecsenyét felszeletelem, sózom, megszórom a grillfűszerrel, a zsíron mindkét oldalukat kis ideig sütöm, majd kiszedem a serpenyőből. A vöröshagymát szálasra vágom, és üvegesre pirítom a pecsenyezsíron. A pirított hagymához teszem a húst, hozzáadom a húslevest, az összezúzott fokhagymát, borsozom, ha szükséges, még megsózom és az egészet összerottyantom. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítek, a pecsenyéhez keverem, és összeforralom.

Galuska illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A szűzpecsenye pikáns mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook