Szűzpecsenye pikáns mártással recept
A Szűzpecsenye pikáns mártással hozzávalói:1 szűzpecsenye (kb. 60 kg)
2 evőkanál zsír
2 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
3 evőkanál liszt
4 dl 20%-os tejföl
só
bors
grill fűszerkeverék
2 dl húsleves (lehet leveskockából is)
A Szűzpecsenye pikáns mártással elkészítési módja:
A szűzpecsenyét felszeletelem, sózom, megszórom a grillfűszerrel, a zsíron mindkét oldalukat kis ideig sütöm, majd kiszedem a serpenyőből. A vöröshagymát szálasra vágom, és üvegesre pirítom a pecsenyezsíron. A pirított hagymához teszem a húst, hozzáadom a húslevest, az összezúzott fokhagymát, borsozom, ha szükséges, még megsózom és az egészet összerottyantom. A lisztből és a tejfölből csomómentes habarást készítek, a pecsenyéhez keverem, és összeforralom.
Galuska illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2012. jún. 23. 09:23
A szűzpecsenye pikáns mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.