Ropogós szűzérmék recept
A Ropogós szűzérmék hozzávalói:30 dkg szűzpecsenye
4 közepes burgonya
1.5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 teáskanálreszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
kevés szódavíz
só
bors
olaj a sütéshez
A Ropogós szűzérmék elkészítési módja:
A húst érmekre vágjuk sózzuk borsozzuk. Lereszeljük a hámozott burgonyát,és hozzáadjuk a habosra felvert tojást,a tejet,1 evőkanál lisztet,2 evőkanál szódavizet,sót,borsot ,szerecsendiót,a vöröshagymát és az elkapart fokhagymát.Az egészet jól összekeverjük és 10 percig pihentetjük a masszát. A húsérméket lisztben megforgatjuk ,majd a masszába is megforgatjuk. Bő forró olajban ropogós pirosra sütjük. Sült burgonyával tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2014. aug. 29. 23:42
A ropogós szűzérmék elkészítési módja és hozzávalói.