Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ropogós szűzérmék recept

Ropogós szűzérmék recept

A Ropogós szűzérmék hozzávalói:
30 dkg szűzpecsenye
4 közepes burgonya
1.5 dl tej
3 evőkanál liszt
1 tojás
1 teáskanálreszelt vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
késhegynyi őrölt szerecsendió
kevés szódavíz

bors
olaj a sütéshez


A Ropogós szűzérmék elkészítési módja:
A húst érmekre vágjuk sózzuk borsozzuk. Lereszeljük a hámozott burgonyát,és hozzáadjuk a habosra felvert tojást,a tejet,1 evőkanál lisztet,2 evőkanál szódavizet,sót,borsot ,szerecsendiót,a vöröshagymát és az elkapart fokhagymát.Az egészet jól összekeverjük és 10 percig pihentetjük a masszát. A húsérméket lisztben megforgatjuk ,majd a masszába is megforgatjuk. Bő forró olajban ropogós pirosra sütjük. Sült burgonyával tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A ropogós szűzérmék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook