Kacsacomb extra recept
88 perc
A Kacsacomb extra hozzávalói:
4-6 db kacsacomb
Só
Bors
Majoranna/rozmaring
4-6 fej fokhagyma (comboktól függően)
A Kacsacomb extra elkészítési módja:
A kacsacombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk. A kacsának elég intenzív az íze ,így különösebb fűszerezést nem igényel ( különben elnyomja) A kacsacombikat felszúrjuk és telepakoljuk megtisztított fokhagyma gerezdekkel, dugig! - ha ki akarna bújni, hústű. Teflontepsiben odatesszuük, bőrükkel lefelé, pici vizet öntünk az aljára 1-2 cm-t és fólia alatt elkezdjük párolni. Kb.fél óra múlva megfordítjuk a combikat és még pároljuk. Miután kellően puha, alufólia le és visszafordítva rápirítunk a bőrére. A végeredmény: ropogós kacsasült extra sok fokhagymával! Mennyei :) jó étvágyat ;)
A fokhagyma fanoknak külön ajánlom, mert szeleteléskor kb.2-3 cm a husi és a fokhagyma is gazdagon szerepel :)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. aug. 28. 22:58
A kacsacomb extra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.