Szilvás-túrós lepény recept


20 dkg túró
2 dl natúr joghurt
Mérőpohárral mértem:
4 dl liszt
4 dl cukor
2 dl olaj
1 sütőpor
1 van.cuk
~ 16 db szilva (nagyobb)
2 db tojás
A Szilvás-túrós lepény elkészítési módja:
A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, én géppel szoktam. Nagy tepsibe sütőpapírt teszek és beleöntöm a masszát, egyenletesen. Ezután a szilva szeleteket rádobálom,(megmosott, magozott, cikkekre vágott) Első fél órában alufólia alatt sütöm, 200 fokon, légkeveréssel, utána megszúrkálom, ha még lágy a közepe, további 10-15 perc. Csak az utsó 5 percben veszem le a fóliát és rápirítok a tetejére.
Tálaláskor megszórhatjuk fahéjas porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. aug. 26. 20:06
A szilvás-túrós lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.