Csirkegombócleves recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csirkegombócleves hozzávalói:
70 dkg csirkeaprólék,
30 dkg mirelit vegyes leveszöldség,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 db tojás,
1 csokor kapor,
fél biocitrom reszelt héja és leve,
1 kk. őrölt gyömbér,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél
A Csirkegombócleves elkészítési módja:
A megtisztított és feldarabolt csirkeaprólékot másfél liter sózott vízben, puhára kuktáztam, majd a levétől leszűrve kicsontoztam. A húst aprítógépbe téve összeaprítottam. Ha kihűlt, összekevertem a felvert nyers tojással, a fűszerekkel és annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Vizes kézzel apró gombóckákat formáltam a lágy masszából. Az leszűrt csirkelébe tettem a vegyes zöldségeket, a finomra vagdalt kaprot, a gyömbért, a reszelt citromhéjat és fűszereztem. Kb. 20 perc főzés után beletettem a gombócokat is. Kis lángon addig forraltam, amíg a gombóc a leves tetejére nem jött. Izének kellemesen savanykásnak kell lennie, ha nem elég pikáns, még egy kevés citromlével lehet ízesíteni. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 8. 21:56
A csirkegombócleves elkészítési módja és hozzávalói.