Mazsolás borleves recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Mazsolás borleves hozzávalói:
1,5 l félédes bor,
4 tojássárgája,
4 dl tejszín,
20 dkg mazsola,
2-3 szem szegfűszeg,
egy egész fahéj,
reszelt citromhéj,
csipetnyi patikasó,
ízlés szerint: rum, cukor vagy édesítőszer
A Mazsolás borleves elkészítési módja:
A mazsolát előzetesen rumba áztattam. A borhoz hozzáadtam a cukrot, citromhéjat, szegfűszeget, fahéjat, csipetnyi sót és lassú tűzön felforraltam. Hűlni hagytam egy fél órát. Közben a léből kiszűrtem a fűszereket. Ezt követően a tojássárgákat elkevertem 1,5 dl tejszínnel, majd állandó keverés közben hozzáadtam a bort és krémszerűvé kevertem. Utána beletettem a rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát. A megmaradt tejszínből cukorral kemény habot készítettem és a leves tálalásakor habrózsákkal díszítettem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. máj. 1. 22:20
A mazsolás borleves elkészítési módja és hozzávalói.