Sörös sertéssült recept
120 perc
Szénhidrátszegény
A Sörös sertéssült hozzávalói:
2 kg bőrös sertéshús,
10 dkg sertészsír,
1 dl sör,
ízlés szerint: patikasó, őrölt bors, morzsolt majoránna, rozmaring, kakukkfű, sáfrány
A Sörös sertéssült elkészítési módja:
Az alaposan átmosott hús bőrös felét keresztben-hosszában 2 centinként, a kés pengéjét a színhúsig benyomva bekockáztam. A húsos oldalt alaposan bedörzsöltem sóval és fűszerekkel. Ezt követően az irdalt részt is fűszereztem óvatosan, a bevágások alján (a bőrt lehetőleg ne érje fűszer). Sertészsírral bőven kikentem egy megfelelő méretű tepsit, bőrös felével felfelé belehelyeztem az előkészített húst, 1,5 dl vizet öntöttem alá, alufóliával gondosan letakartam és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 70 percig sütöttem. Utána levettem a fóliát, a lébe 1 deciliternyi sört öntöttem; a sütőzsiradékból 4-5 evőkanálnyit tálkába szedtem és kenőecsetet használva kenegetve a húst ropogósra sütöttem. Párolt lilakáposztát, petrezselymes burgonyát, vagy burgonyagombócot kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 30. 18:50
A sörös sertéssült elkészítési módja és hozzávalói.