Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött, boros pecsenye recept

Töltött, boros pecsenye recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Töltött, boros pecsenye hozzávalói:
50 dkg sertéscomb,
10 dkg gomba,
1-1 szál sárga- és fehérrépa,
5 dkg zeller,
2 db zsemle,
1 db tojás + 1 tojássárgája,
1 dl paradicsomlé,
2 dl fehérbor,
1-2 ek. libazsír,
1 csokor petrezselyemzöld,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Töltött, boros pecsenye elkészítési módja:
A húst 4 nagy szeletre vágtam, alaposan kiklopfoltam, fűszereztem, majd félretettem pihenni. A gombát felszeleteltem, a zöldségeket felkockáztam, a petrezselyem zöldjét felaprítottam. A zsemléket beáztatttam némi borba, majd lazán kinyomkodva egy keverőtálba helyeztem. Libazsíron megpirítottam a felszeletelt gombát. A felkockázott zöldségeket enyhén sós vízben megpároltam, a gombával és a borba áztatott, enyhén kinyomkodott zsemlékkel együtt tálba tettem. Megszórtam az aprított petrezselyemzölddel, beleütöttem a tojást, befűszereztem, kézzel alaposan összedolgoztam. A tölteléket elosztottam a hússzeleteken, feltekertem őket, hústűvel rögzítettem és egy nagyobb serpenyőben libazsíron, állandóan forgatva, pirosra sütöttem. Aláöntöttem a paradicsomlevet és a bort, majd készre pároltam. Az elkészült húst felszeleteltem és párolt zöldségekkel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A töltött, boros pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook