Töltött, boros pecsenye recept
70 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött, boros pecsenye hozzávalói:
50 dkg sertéscomb,
10 dkg gomba,
1-1 szál sárga- és fehérrépa,
5 dkg zeller,
2 db zsemle,
1 db tojás + 1 tojássárgája,
1 dl paradicsomlé,
2 dl fehérbor,
1-2 ek. libazsír,
1 csokor petrezselyemzöld,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Töltött, boros pecsenye elkészítési módja:
A húst 4 nagy szeletre vágtam, alaposan kiklopfoltam, fűszereztem, majd félretettem pihenni. A gombát felszeleteltem, a zöldségeket felkockáztam, a petrezselyem zöldjét felaprítottam. A zsemléket beáztatttam némi borba, majd lazán kinyomkodva egy keverőtálba helyeztem. Libazsíron megpirítottam a felszeletelt gombát. A felkockázott zöldségeket enyhén sós vízben megpároltam, a gombával és a borba áztatott, enyhén kinyomkodott zsemlékkel együtt tálba tettem. Megszórtam az aprított petrezselyemzölddel, beleütöttem a tojást, befűszereztem, kézzel alaposan összedolgoztam. A tölteléket elosztottam a hússzeleteken, feltekertem őket, hústűvel rögzítettem és egy nagyobb serpenyőben libazsíron, állandóan forgatva, pirosra sütöttem. Aláöntöttem a paradicsomlevet és a bort, majd készre pároltam. Az elkészült húst felszeleteltem és párolt zöldségekkel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 21. 20:03
A töltött, boros pecsenye elkészítési módja és hozzávalói.