Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Citromos-tejszínes csirke recept

Citromos-tejszínes csirke recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Citromos-tejszínes csirke hozzávalói:
1 db csirke (de lehet csak csirkemell is),
2 ek. tejszín,
2 ek. citromlé,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
2 ek. liszt,
2 ek. olívaolaj,
1 dl húsleves,
1 csokor vágott petrezselyemzöld,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors


A Citromos-tejszínes csirke elkészítési módja:
A nagyobb darabokra vágott csirkét megszórtam fűszerezett liszttel; a fölösleget leráztam róla. A húsdarabokat forró olajba tettem, körös-körül pirosra sütöttem, majd – a lángot takarékra állítva – felöntöttem a húslevessel, a citromlével, és petrezselyemmel, fokhagymával ízesítettem. Lefedve 20-25 perc alatt puhára pároltam. A húsdarabokat szűrőlapáttal egy tálra szedtem, és alufóliával letakartam. A visszamaradt lébe beleöntöttem a tejszínt és folyamatosan keverve besűrítettem. A húst a mártással lelocsolva, főtt tésztával és salátával kínáltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A citromos-tejszínes csirke elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook