Citromos-tejszínes csirke recept





1 db csirke (de lehet csak csirkemell is),
2 ek. tejszín,
2 ek. citromlé,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
2 ek. liszt,
2 ek. olívaolaj,
1 dl húsleves,
1 csokor vágott petrezselyemzöld,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors
A Citromos-tejszínes csirke elkészítési módja:
A nagyobb darabokra vágott csirkét megszórtam fűszerezett liszttel; a fölösleget leráztam róla. A húsdarabokat forró olajba tettem, körös-körül pirosra sütöttem, majd – a lángot takarékra állítva – felöntöttem a húslevessel, a citromlével, és petrezselyemmel, fokhagymával ízesítettem. Lefedve 20-25 perc alatt puhára pároltam. A húsdarabokat szűrőlapáttal egy tálra szedtem, és alufóliával letakartam. A visszamaradt lébe beleöntöttem a tejszínt és folyamatosan keverve besűrítettem. A húst a mártással lelocsolva, főtt tésztával és salátával kínáltam. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 20. 22:11
A citromos-tejszínes csirke elkészítési módja és hozzávalói.