Virslis tészta recept


2 pár virsli,
25 dkg durumtészta,
10 dkg reszelt sajt,
20 dkg aprított konzerv paradicsom,
1 db vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 ek. barna cukor,
3 ek. olívaolaj,
2 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. Worcestershire-szósz
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, friss vagy szárított bazsalikom
A Virslis tészta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben megfőztem és lecsepegtettem. Egy kis lábasban olívaolajat hevítettem majd üvegesre pároltam az aprított vöröshagymát. Rádobtam az áttört fokhagymákat, megszórtam a cukorral, és néhány percig karamellizáltam. Ezután ráöntöttem az aprított paradicsomot, a worcestershire-szószt, majd fűszereztem. Elkevertem és alacsony lángon kb. 15 percig főztem. Közben egy tepsit enyhén kiolajoztam és megszórtam zsemlemorzsával. Majd beleöntöttem a kifőtt tésztával elkevert paradicsomos szószt. A virsliket felszeleteltem és belenyomkodtam a paradicsomos tésztába, majd megszórtam a reszelt sajttal és még egy kevés zsemlemorzsával. 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre sütöttem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 18. 22:00
A virslis tészta elkészítési módja és hozzávalói.