Kolbászos töltött hús recept
120 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kolbászos töltött hús hozzávalói:
1,5 kg csont nélküli sertéskaraj,
1 szál füstölt kolbász,
2 db vöröshagyma,
5 gerezd fokhagyma,
2 ek. olaj,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény
A Kolbászos töltött hús elkészítési módja:
A karajt megmostam, amit előzetesen a hentessel felszúrattam. A lyukba beletettem a kolbászt, és a húst bedörzsöltem sóval. Serpenyőben, kevés olajon minden oldalról hirtelen megpirítottam, majd tepsibe helyeztem. A vöröshagymát megtisztítottam és cikkekre vágtam, majd a hús mellé raktam. Rádobtam a megtisztított fokhagymagerezdeket és a húst megszórtam a fűszerekkel. Kb. 1 dl vizet öntöttem alá. Lefedtem alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben puhára sütöttem kb. 90-100 perc alatt. Bármilyen körettel tálalható. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 16. 22:22
A kolbászos töltött hús elkészítési módja és hozzávalói.