Epres keksz recept
35 perc
Az Epres keksz hozzávalói:
10 dkg apró szemű zabpehely,
9 dkg zabpehelyliszt,
12 dkg (fagyasztott) eper.
1,5 tk. sütőpor,
1 tk. fahéj,
csipetnyi patikasó,
2,5 dkg kókuszzsír,
1 db tojás,
1 tk. vaníliaaroma,
1,2 dl méz
Az Epres keksz elkészítési módja:
A sütőt 170 °C-ra előmelegítettem. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral. A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a csipet sót egy tálban összekevertem. Egy másikban kikevertem a kókuszzsírt, a tojást, a vaníliaaromát és a mézet. A nedves hozzávalókat s szárazakhoz öntöttem és összedolgoztam. Az epret kisebb darabokra vágtam, majd a masszához kevertem. A lágy tésztából kisebb golyókat formáztam, kicsit ellapítottam őket és a sütőpapírral bélelt tepsibe rakva 170 °C fokra előmelegített sütőben kb. 14 perc alatt készre sütöttem. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 17. 22:02
Az epres keksz elkészítési módja és hozzávalói.