Francia mandulás sütemény recept



10 deka vaj
2 kemény tojás sárgája
5 deka cukor
6 deka hámozott, darált mandula
fél citrom reszelt héja
20 deka liszt, elkeverve fél csomag sütőporral
A Francia mandulás sütemény elkészítési módja:
A vajat a 2 kemény tojás sárgájával és 5 deka cukorral jól elkeverjük. Aztán 6 deka hámozott, darált mandulát, fél citrom reszelt héját és 20 deka liszttel elkevert fél csomag sütőport gyúrunk hozzá. A tésztát vékonyra kinyújtjuk és különböző formákkal kiszaggatjuk. A tepsiben a darabokat tojással megkenve, kristálycukorral és darabosra tört hámozott mandulával megszórjuk és szép pirosra sütjük. Nagyon mutatós sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rochlitz Szilveszterné 2., 2020. ápr. 16. 11:25
A francia mandulás sütemény elkészítési módja és hozzávalói.