Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával recept
A Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával hozzávalói:1 l író
2 tojássárgája
2 ek liszt
5 dkg hámozott mandula , lapba vágva
10 dkg mazsola
1 citrom lereszelt héja és leve
1 ek cukor
1 tk őrölt fahéj
só
A Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával elkészítési módja:
A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük. Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót. Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk. A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk. A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük, egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez. (Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.) A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest mély leveses tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a tetejére felvert tejszínhab is).
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 21. 14:01
A fahéjas íróleves mazsolával és mandulával elkészítési módja és hozzávalói.