Sertésragu almával, zellerszárral és dióval recept
A Sertésragu almával, zellerszárral és dióval hozzávalói:2 evőkanál napraforgóolaj
50 dkg sovány sertéshús
8 zellerszár
1 fej vöröshagyma
4,5 dl almabor vagy almalé
1 db babérlevél
30 dkg hosszúszemű rizs
9 dl alaplé
3 kemény, lehetőleg piros héjú alma
10 dkg dióbél
só
feketebors
A Sertésragu almával, zellerszárral és dióval elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellerszárat (a levelet apróra vágva félretesszük), és a durvára összevágott vöröshagymát. Óvatosan addig pirítjuk, míg a zöldségek megfonnyadnak (kb. 10 perc). Felöntjük az almaborral vagy almalével, beledobjuk a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb. 75 percig pároljuk, illetve míg a hús megpuhul. Kb. 40 perccel a sütés vége előtt a rizst tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Megkeverjük, lefedjük, és a hús mellé tesszük a sütőbe. A párolás vége előtt 25 perccel négyfelé vágjuk az almákat, magházát kiszedjük, de ne pucoljuk le a külső részt. A negyedeket vastag gerezdre vágjuk, és a húshoz adjuk. Közben mérsékelt lángon egy kis serpenyőbe beletesszük a dióbelet, kevergetve világosbarnára pirítjuk. A sertésragut zellerlevelekkel díszítjük, és a rizzsel együtt forrón tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 17. 11:09
A sertésragu almával, zellerszárral és dióval elkészítési módja és hozzávalói.