Waldorf-saláta pirított dióval recept
A Waldorf-saláta pirított dióval hozzávalói:Hozzávalók:
2-3 db kemény húsú, savanykás alma (kb. 30 dkg)
1 db közepes zellergumó (kb. 30 dkg)
8-10 dkg enyhén pirított dióbél
1/2 citrom frissen facsart leve
1 csapott evőkanál zsírszegény tejföl
17,5 dkg natúr joghurt
2 teáskanál dijoni mustár
1 kis csokor finomra aprított petrezselyemzöld
kevés só
frissen őrölt fehérbors
A díszítéshez:
1/4 gránátalma magjai (elhagyható)
A Waldorf-saláta pirított dióval elkészítési módja:
A zellert hámozást követően 1/2 cm széles, 1,5 cm hosszú csíkokra darabolom. Egy kisebb lábosban vizet forralok, amelybe kevés sót szórok. A forrásban lévő vízbe dobom a zellercsíkokat, 2 perc múlva szűrőkanállal kiemelem, jeges vízbe teszem, leszűröm. Az öntethez a tejfölt, a joghurtot és a mustárt alaposan összekeverem, a petrezselyemzöldet finomra vágom, a sóval és fehérborssal együtt a joghurtos mártáshoz keverem, ha szükséges, a fűszerezésen finomítok. Felhasználásig hűtőszekrényben tárolom. Az almákat, ha egészséges, feszes a héjuk, hámozás nélkül a zellerhez hasonló méretűre darabolom, kevés citromlével meglocsolom. A diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítom. Néhány szép darabot félreteszek a tálaláshoz, a többit gorombára vágom. A diót, a zellert és az almát egy salátástálban óvatosan összeforgatom az öntettel, diófelekkel díszítem – néhány gránátalmamaggal is színesíthető – tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe helyezem.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 19. 13:08
A waldorf-saláta pirított dióval elkészítési módja és hozzávalói.