Békacombok sörtésztában recept
A Békacombok sörtésztában hozzávalói:Hozzávalók:
16 db békacomb
5 dl sör
2 db tojás
5 dkg vaj
20 dkg liszt
1/2 dl főzőtejszín
1 dl tej (kb.)
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
só
bors
cukor
olaj
A Békacombok sörtésztában elkészítési módja:
A békacombokat beletesszük a sörbe, és legalább 2 órát pácoljuk, majd az idő leteltével kivesszük a sörből, és lecsepegtetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kicsit állni hagyjuk. Amíg a sóban áll, elkészíthetjük a sörtésztát. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgájából, a 15 dkg lisztből (a maradékra azért van szükség, mert abba forgatjuk a combokat, mielőtt a sörtésztába mártjuk, hogy jobban tapadjon rá a tészta), csipet sóból tésztát készítünk, majd a pácnak használt sörből 1,5 dl-t beleöntünk, hozzáadunk még kb. 3 cl olajat, csomómentesre kikeverjük, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a masszához adjuk. A sűrűsége olyan legyen, mint a csurgatott tésztának. A combokat beleforgatjuk a maradék lisztbe, és jól leütögetjük róla a felesleget, belemártjuk a tésztába, lecsurgatjuk, hogy ne legyen rajta túl sok, és forró, bő olajban aranybarnára sütjük. Mialatt a combok sülnek elkészítjük az mártást. A hagymát nagyon apróra vágjuk (vagy lereszeljük), és megdinszteljük. Közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mielőtt kész, rádobjuk a finomra vágott petrezselymet, pár másodpercig pirítjuk, majd hozzáadunk 1 púpozott evőkanál lisztet, és ezzel is pirítjuk kicsit. Felöntjük a tejjel, mintha besamelt készítenénk, a legvégén hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük. Sóval, cukorral és a citromlével pikáns ízt adunk a mártásnak.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: mese, 2012. jan. 20. 13:13
A békacombok sörtésztában elkészítési módja és hozzávalói.