Házi vaj készítése recept
A Házi vaj készítése hozzávalói:500 ml zsíros (legalább 35% zsírtartalmú) tejszín
A Házi vaj készítése elkészítési módja:
Egy tálba öntöttem a tejszínt, és elkezdtem felverni egy konyhai robotgéppel. Először lassú fokozaton, aztán ahogy sűrűsödik, úgy állítottam magasabb fokozatra. De közepesnél nem kell gyorsabb fokozatra kapcsolni. Egy idő után az író elkezd megjelenni az edényben. Tovább kevertettem a géppel, amíg az író teljesen elválik a vajtól. Ezután az egész keveréket egy szűrőbe öntöttem és hagytam lecsepegni. A masszát, amit kaptunk, ízesíthetjük is pl. sóval, fokhagymával, fűszernövényekkel, olívaolajjal. Végül téglatestet formáztam belőle és egy fedeles vajtartóban a hűtőbe tettem. Érdemes egy-két héten belül elfogyasztani. Ha sózzuk akkor tovább is eláll. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2020. ápr. 28. 21:50
A házi vaj készítése elkészítési módja és hozzávalói.